Algemene info

​​Welkom op onze website. Hier vind je alle informatie over onze scouts en onze werking. Momenteel tellen we 450 leden en 64 leiders/leidsters. Dat maakt ons de tweede grootste scouts van Vlaanderen! 

De vergaderingen lopen van eind september (grote openingsdag) tot eind juni ("laatste vergadering") en worden gevolgd door een superleuk kamp! Alle info over de vergaderingen per tak zijn te vinden in de programmaboekjes die de leiding aan het begin van het jaar uitdeelt. Voor de kleine takken is dit telkens op zondag van 14u tot 17u, de vergaderingen van de grote takken duren tot 18u. Je kan de boekjes ook op onze site raadplegen via het tab Programmaboekjes.

Onze scouts is een beetje uniek door onze twee locaties. In vaktaal wordt er wel eens gesproken over "Den Doren" en "het Centrum" (of de Witte Villa). Maar wie vind je nu precies waar? Op Den Doren vind je Kapoenen Doren, de Wouters, de Jong-Givers, de Givers en de Jin. Alle andere takken spreken, tenzij anders vermeld, elke zondag af op het Centrum. De adressen van beide locaties vind je onder het tab Contact.

Een scout/gids is geen scout/gids zonder uniform. Hier hechten we dan ook waarde aan. Het uniform zorgt ervoor dat op de scouts iedereen gelijk is en we gemakkelijk te herkennen zijn wanneer we op stap gaan. Voor de kapoenen maken we graag een uitzondering, zij kunnen bij hun leiding voor €10 een kapoenentshirt aankopen (dit is niet verplicht). We vragen hen wel om de groepsdas te dragen (ook te koop bij de leiding). Voor alle andere takken vragen we een piekfijn uniform: een groene rok/broek, een scoutshemd en de groepsdas. Groene broeken/rokken en het hemd zijn te koop in de Hopper. Een groepsdas kan je bij ons kopen voor €10. Omdat we ons bewust zijn van de kost die dit uniform met zich meebrengt hebben we sinds kort een tweedehandsdienst opgericht. Hier kan je uniformstukken ruilen, doneren of kopen aan een democratische prijs. Meer info over onze tweedehandsdienst vind je onder het tab Tweedehandsdienst

Wil je graag meer weten of heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan gerust een mailtje naar groepsleiding@scoutsherent.be. We staan steeds paraat!